Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 6.2g4.7kcal0.1g1g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 0.7g1kcal0.1g0g0.1g0g
Korppujauho 0.4g1.4kcal0g0.3g0g0g
Rypsiöljy 0.2g2.2kcal0g0g0.2g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 0.5g3.4kcal0.1g0g0.3g0.1g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g0.2g0.1kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g26kcal0.6g2.6g1.2g0.6g
Valittu annoskoko8g13kcal0.3g1.3g0.6g0.3g
Annoskoko puolitettuna4g6kcal0.2g0.7g0.3g0.2g
Arvot/100g100g156kcal3.7g15.9g7.3g3.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=129417