Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 0.8g5.5kcal0g0g0.6g0g
Hunaja 1.5g4.8kcal0g1.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 1.1g1.6kcal0.1g0g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.4g4.6kcal0.1g0.9g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinä 0.3g2.2kcal0g0g0.2g0.1g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 3.1g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17g40kcal0.4g4.6g1.8g0.4g
Valittu annoskoko8g20kcal0.2g2.3g0.9g0.2g
Annoskoko puolitettuna4g10kcal0.1g1.2g0.5g0.1g
Arvot/100g100g241kcal2.4g27.7g10.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623