Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt2.6g1.2kcal0.1g0.1g0g0g
Hiiva 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 0.2g0.6kcal0g0.2g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 0.3g1.1kcal0.1g0g0.1g0.1g
Ruisjauho (Rainbow)2.1g6.7kcal0.2g1.3g0g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 2g7kcal0.2g1.4g0g0.1g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl0.5g4.7kcal0g0g0.5g0g
Puolukka 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17g43kcal1.2g6g1.2g1g
Valittu annoskoko8g22kcal0.6g3g0.6g0.5g
Annoskoko puolitettuna4g11kcal0.3g1.5g0.3g0.3g
Arvot/100g100g260kcal7.2g36.1g7.2g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=284600