Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g2.3g1.3kcal0.2g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.5g0.7kcal0.1g0g0.1g0g
Sokeri 0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 0.5g1.4kcal0g0.3g0g0.1g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)0.3g1.2kcal0g0.2g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.8g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0g0.4kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 2.3g1kcal0g0.1g0g0.1g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g0.7g0.2kcal0.1g0g0g0g
Sokeri 0.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g26kcal1g4.2g0.2g0.4g
Valittu annoskoko8g13kcal0.5g2.1g0.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna4g6kcal0.3g1.1g0.1g0.1g
Arvot/100g100g156kcal6.1g25.6g1.2g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518