Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2.4g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 0.9g6.6kcal0g0g0.7g0g
Mineraalisuola keskiarvo 0g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.5g5.3kcal0.2g1.1g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 1.6g2.2kcal0.2g0g0.2g0g
Sokeri 0.8g3.1kcal0g0.8g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0g0.1kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.3g2.9kcal0g0g0.3g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 0.9g7.9kcal0g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17g56kcal0.8g3.8g4.2g0.2g
Valittu annoskoko8g28kcal0.4g1.9g2.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g14kcal0.2g1g1.1g0.1g
Arvot/100g100g335kcal4.8g22.6g25g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=289632