Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 2.8g4kcal0.5g0g0.2g0g
Paprika punainen 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g2.3g8.7kcal0.1g0.7g0.6g0.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 1.2g0.8kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)0.9g1.1kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17g30kcal1.4g1.6g1.8g0.2g
Valittu annoskoko9g15kcal0.7g0.8g0.9g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g8kcal0.4g0.4g0.5g0.1g
Arvot/100g100g175kcal8.2g9.4g10.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609