Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g2g6.2kcal0.4g0g0.5g0g
Nauris 2.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Punajuuri 2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0.3g2.8kcal0g0g0.3g0g
Hunaja 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17g23kcal0.8g0.8g1.6g0g
Valittu annoskoko9g11kcal0.4g0.4g0.8g0g
Annoskoko puolitettuna4g6kcal0.2g0.2g0.4g0g
Arvot/100g100g130kcal4.6g4.6g9.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877