Kurpitsapiirakka, Maidoton

Pohja

3dl (180g) Luomu taysjyvävehnäjauho
100g Leivontamargariinia (Maidoton)
1 tl (5g) kanelia
3 rkl (45g) vettä

Täyte
500 g keitettyä kurpitsaa
0,5 dl vettä
1,5 dl (130g) sokeria
1 rkl siirappia
3 munaa
0,5 tl hienonnettua inkivääriä
1 tl kanelia

Pohjaa varten nypi rasva, jauhot ja kaneli ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 28 cm.
Pane vuoka jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.

Kurpitsa kuoritaan ja siemenet poistetaan.

Kurpitsaliha leikataan kuutioiksi ja keitetään vähässä vedessä kypsäksi (n. 20 min)
Kypsästä kurpitsasta valutetaan vesi pois.

Soseuta kurpitsat ja anna jäähtyä.

Sekoita kurpitsasoseeseen munat, kasvirasvavalmiste ja mausteet.

Kaada täyte piirakkapohjan päälle.

Paista piirakkaa uunissa 175 asteessa n 50 minuuttia.

Koristele mielesi mukaan
Tarjoile lämpimänä tai kylmänä esim.

riisijäätelön tai maidottoman vaniljakastikkeen kera.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Luomu täysjyvävehnäjauho (Myllärin), annos 20g1.1g3.6kcal0.1g0.6g0g0.1g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)0.6g4.2kcal0g0g0.5g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi0.3g0kcal0g0g0g0g
Kurpitsa 2.9g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Sokeri 0.8g3.1kcal0g0.8g0g0g
Siirappi 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna, kuoreton, annos 55g1g1.4kcal0.1g0g0.1g0g
Nordic 15% ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste (Ravintoraisio oy), annos 200g1.8g2.8kcal0g0.1g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17g32kcal0.4g3.4g1.8g0.4g
Valittu annoskoko9g16kcal0.2g1.7g0.9g0.2g
Annoskoko puolitettuna4g8kcal0.1g0.9g0.5g0.1g
Arvot/100g100g186kcal2.3g19.5g10.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=313875