Pohjoisafrikkalainen linssipata

Soul Kitchen blogista napattu ohje.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin 400g tölkki tomaattimurskaa + 2rkl chilikastiketta, korvasin sen valmiiksi maustetulla chili-tomaattimurskalla.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin oliiviöljyä paistamiseen, vaihdoin sen rypsiöljyyn.

Muuten ohje on sama.

Pilko sipulit, porkkanat ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa.

Kuullota kasviksia öljyssä viitisen minuuttia.

Lisää mausteet, tomaattimurska, linssit ja kasvisliemi.

Laita pata uuniin 180 asteeseen. 20 minuutin jälkeen lisää kikherneet ja hauduta sitten pata kypsäksi.

Kokonaisaika on 40 - 60 minuuttia riippuen porkkanoiden koosta, ne saavat jäädä vähän napakoiksi.

Tarjoile korianterisilpun ja ranskankerman tai turkkilaisen jugurtin kanssa.

Etenkin jos pata tuntuu liian tuliselta, pieni ranskankerma/jugurttinokare lieventää makua.

Lisukkeena voit tarjota myös riisiä tai hyvää maalaisleipää mutta pata maistuu tällaisenaankin.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 444 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 0.1g1.2kcal0g0g0.1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)1g0.3kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Chili paprika punainen0g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0g0kcal0g0g0g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, chilillä maustettu, Rainbow (370g)1.8g0.6kcal0g0.1g0g0g
Punainen linssi luomu (Urtekram), annos 100g0.7g2.5kcal0.2g0.4g0g0.1g
Vesi2.4g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Luomu kikherneet (Gogreen), annos 170g0.8g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17g13kcal0.6g1.4g0.2g0.4g
Valittu annoskoko9g7kcal0.3g0.7g0.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna4g3kcal0.2g0.4g0.1g0.1g
Arvot/100g100g77kcal3.5g8.1g1.2g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=336076