Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 2.4g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)0.1g0kcal0g0g0g0g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)0.9g0.3kcal0g0g0g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g0.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Chili paprika punainen0.1g0kcal0g0g0g0g
Persilja0g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0g0kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr0g0.1kcal0g0g0g0g
Porkkana 0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 2.9g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17g4kcal0g0.4g0g0.2g
Valittu annoskoko9g2kcal0g0.2g0g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g1kcal0g0.1g0g0.1g
Arvot/100g100g22kcal0g2.4g0g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325990