Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3.5g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.6g0.9kcal0.1g0g0.1g0g
Sokeri 1.8g7.2kcal0g1.8g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Hiiva 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1.2g8.4kcal0g0g0.9g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g1.2g2.1kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17g41kcal0.4g4.4g2g0g
Valittu annoskoko9g20kcal0.2g2.2g1g0g
Annoskoko puolitettuna4g10kcal0.1g1.1g0.5g0g
Arvot/100g100g235kcal2.3g25.3g11.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854