Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 5.9g4.5kcal0.1g0.9g0g0.1g
Sipuli 1g0.3kcal0g0g0g0g
Janssonfileet (rainbow)1g1.4kcal0.1g0.1g0.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl0.8g2.7kcal0g0g0.3g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.1g0.7kcal0g0g0.1g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0g0.1kcal0g0g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18g19kcal0.4g2g1g0.2g
Valittu annoskoko9g10kcal0.2g1g0.5g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g5kcal0.1g0.5g0.3g0.1g
Arvot/100g100g109kcal2.2g11.2g5.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101083