Hernekeitto

Liota herneitä vähintään 12 tuntia.

Laita kiehumaan puhtaaseen veteen.

Paista jauheliha kuivalla pannulla pekonisilpun kanssa.

Lisää sipulisilppu.

Lisää kattilaan.

Lisää joukkoon myös meiramia ja vähän pippuria.

Anna kypsentyä vähintään 2 tuntia.

Keitosta tulee keveämpää, jos käytät vähärasvaista jauhelihaa tai naudan suikalelihaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3015 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 1.5g4.4kcal0.3g0.7g0g0.2g
Sika-nautajauheliha (Saarioinen), annos 400g1.2g3.2kcal0.2g0g0.3g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.1g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 5.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18g16kcal1g1.4g0.6g0.4g
Valittu annoskoko9g8kcal0.5g0.7g0.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna4g4kcal0.3g0.4g0.2g0.1g
Arvot/100g100g90kcal5.7g8g3.4g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=433371