Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)0.8g3kcal0g0.1g0.3g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 1.4g4.7kcal0g1g0g0g
Raparperi 2.4g0.8kcal0g0.1g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Valkuainen (100g)2.4g1kcal0.2g0g0g0g
Sokeri 1.7g6.8kcal0g1.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18g34kcal0.4g6g0.6g0g
Valittu annoskoko9g17kcal0.2g3g0.3g0g
Annoskoko puolitettuna5g9kcal0.1g1.5g0.2g0g
Arvot/100g100g186kcal2.2g33g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311