Iranilainen linssi-jauhelihapata

Iranilainen jauhelihapata

400 g jauhelihaa
1 iso sipuli silputtuna
1 prk herkkusieniä (tai 200 g munakoisoa/kesäkurpitsaa) kuutioituna
3 rkl öljyä
4 dl vettä
1 dl punaisia linssejä
1 prk paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
(2 rkl tomaattipyrettä)
1 rkl fariinisokeria (tai 2 tl hunajaa)
2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl kurkumaa
1 tl (tai enemmän jos haluaa tulista) curry pastaa
(puolikas valkosipulinkynsi/-lastuja)
1 rkl limemehua

Kuumenna puolet öljystä pannulla, paista sipulisilppu ja jauheliha, siirrä kattilaan.

Kuumenna loput öljyt ja paista sieniä/munakoisoa/kesäkurpitsaa, ja siirrä ne kattilaan.

Lisää joukkoon vesi, tomaattimurska, (-pyre), huuhdotut linssit, fariinisokeri/hunaja, suola, mustapippuri ja kurkuma.

Keitä pataa hiljalleen ilman kantta noin 15 minuuttia.

Lisää lopuksi joukkoon limemehu.

Tarkista maku.

Alkuperäinen: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 285 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sika-nauta jauheliha (Snellman)2.5g7kcal0.4g0g0.6g0g
Sipuli (kuorittu)0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Herkkusieni säilötty Rainbow0.7g0.1kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.3g2.3kcal0g0g0.3g0g
Vesi2.5g0kcal0g0g0g0g
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g0.6g2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Hunaja juokseva (Pirkka), annos 7g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Kurkuma, annos 2g0g0kcal0g0g0g0g
Hot curry paste (Rajah), annos 20g0g0kcal0g0g0g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g0.1g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18g24kcal1g0.8g1.8g0.2g
Valittu annoskoko9g12kcal0.5g0.4g0.9g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g6kcal0.3g0.2g0.5g0.1g
Arvot/100g100g138kcal5.7g4.5g10.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=365672