Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g1.2g5.5kcal0.1g0.8g0.2g0g
Voi 0.4g2.8kcal0g0g0.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl1.6g5.3kcal0g0g0.5g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g1.6g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g0.8g0.7kcal0g0.3g0g0g
Sokeri 1g4kcal0g1g0g0g
Liivatelehti, gelatiini0.2g0.5kcal0.1g0g0g0g
Vesi0.1g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g0.8g0.7kcal0g0.3g0g0g
Vesi0.8g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker0.7g2.6kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18g46kcal0.6g6.2g2g0g
Valittu annoskoko9g23kcal0.3g3.1g1g0g
Annoskoko puolitettuna5g12kcal0.2g1.6g0.5g0g
Arvot/100g100g250kcal3.3g33.7g10.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734