Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 30g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 2.7g24kcal0g0g2.7g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.6g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.5g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukansiemen 5g30kcal1.2g0.6g2.5g0.3g
Kauralese 3g11kcal0.5g1.4g0.2g0.5g
Valkosipuli 0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Soijarouhe, vaalea 1.8g6.7kcal0.7g0.8g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 20g67kcal2g13.7g0.2g0.7g
Grahamjauho 17g54kcal1.7g10g0.4g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana160g385kcal12.2g53.2g12g6.6g
Valittu annoskoko80g193kcal6.1g26.6g6g3.3g
Annoskoko puolitettuna40g96kcal3.1g13.3g3g1.7g
Arvot/100g100g241kcal7.6g33.3g7.5g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112785