Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)8.5g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 20g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 13g8.6kcal0g0.1g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g10g34kcal0.7g7.8g0g0.1g
Oliiviöljy 0.7g6.2kcal0g0g0.7g0g
Voi 0.7g5.1kcal0g0g0.6g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g1.4g0.8kcal0g0.1g0.1g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g9g2.7kcal0.1g0.4g0g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g17g21kcal3.8g0.2g0.6g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana160g161kcal9.4g18g4g0.6g
Valittu annoskoko80g80kcal4.7g9g2g0.3g
Annoskoko puolitettuna40g40kcal2.4g4.5g1g0.2g
Arvot/100g100g101kcal5.9g11.3g2.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290876