Suklaatorttu

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 20-30 cm) 20 grammalla kasvirasvaa.

Sekoita jauhot (2,3 dl), kaakaojauhe (2 tl), tomusokeri (2 tl) ja suola.

Lisää kasvirasva.

Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja lisää.

Kauli taikina ympyrän muotoiseksi, hieman vuokaa suuremmaksi.

Vuoraa vuoka taikinalla ja siisti reunat.

Peitä leivinpaperilla (kannattaa laittaa päälle painoksi esim.

kuivattuja herneitä) ja jätä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Paista 190 asteessa 15 minuuttia leivinpaperin kanssa.

Poista paperi ja paista vielä 5 minuuttia.

Kiehauta (maidoton) vispikerma, kaada joukkoon kasvirasva, suklaapalat ja rommi.

Sekoita, kunnes suklaa sulanut.

Kaada taikinapohjalle.

Jätä jääkaappiin 3 tunniksi.

Raasta päälle tummaa suklaata.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 64 grammaa

January
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 2.1g4.5kcal0g0.1g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 16g54kcal1.6g10.9g0.2g0.5g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.6g2.3kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Tomusokeri 1dl=60g0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 5.2g11kcal0g0.1g1.3g0g
Maissitärkkelys 0.7g2.6kcal0g0.6g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 6.3g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Maidoton & sokeriton suklaalevy 60% (Plamil), annos 100g21g126kcal2g8.6g9.3g1.8g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 3.1g6.8kcal0g0.1g0.8g0g
Gogreen Vispi (Raisio), annos 200g21g48kcal0.1g2.5g4.2g0.1g
Rommi , annos 40g0.5g1.2kcal0g0g0g0g
Hurmaava Tumma suklaa (Panda), annos 130g3.4g18kcal0.2g1.8g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana160g555kcal8g50.8g35g5.2g
Valittu annoskoko80g277kcal4g25.4g17.5g2.6g
Annoskoko puolitettuna40g139kcal2g12.7g8.8g1.3g
Arvot/100g100g348kcal5g31.8g21.9g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83560