Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 58g14kcal1.1g1.3g0.2g1.3g
Oliiviöljy 2g17kcal0g0g2g0g
Tonnikala öljyssä 14g26kcal3.7g0g1.2g0g
Valkosipuli 0.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.2g0.5kcal0g0g0g0g
Vesi3.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana160g117kcal9.8g2.8g6.8g2.6g
Valittu annoskoko80g58kcal4.9g1.4g3.4g1.3g
Annoskoko puolitettuna40g29kcal2.5g0.7g1.7g0.7g
Arvot/100g100g73kcal6.1g1.7g4.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=141083