Paneer

Intialainen kotijuusto eli paneer

2 l täysmaitoa
0,5dl sitruunamehua

Lämmitä maito kattilassa kiehuvaksi.

Lisää sitruunamehu ja sekoita voimakkaasti kunnes maidon hera alkaa saostua kokkareiksi.

Ota kattila pois levyltä ja jäähdytä pari minuuttia sekoitellen kunnes lisää maitoheraa jähmettyy.

Siivilöi saostunut hera ja sido harsoon tiiviisti.

Anna valua 1,5h ja aseta muodostunut juustopaakku sen jälkeen painon alle litistymään.

Leikkaa kuutioiksi tai viipaleiksi ja käytä ruuanlaitossa. 2 l maitoa tekee 280g paneeria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 513 grammaa

Kimara
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, punainen (Valio), annos 100g78g50kcal2.5g3.8g2.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana160g101kcal5g7.6g5.4g0g
Valittu annoskoko80g50kcal2.5g3.8g2.7g0g
Annoskoko puolitettuna40g25kcal1.3g1.9g1.4g0g
Arvot/100g100g63kcal3.1g4.7g3.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=222371