Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 11g14kcal1.2g0g1g0g
Sokeri 16g65kcal0g15.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g38kcal1.1g7.7g0.1g0.4g
Voi 3.8g27kcal0g0g3g0g
Maito,kevyt (valio) 100g5.6g2.6kcal0.2g0.3g0.1g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 7.5g10kcal0.2g0.2g0.9g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g7.5g4.3kcal0.7g0.4g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 17g6kcal0g1.2g0g0.3g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.4g1.4kcal0g0.3g0g0g
Leivinjauhe 0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana161g337kcal6.8g52.4g10.2g1.4g
Valittu annoskoko80g169kcal3.4g26.2g5.1g0.7g
Annoskoko puolitettuna40g84kcal1.7g13.1g2.6g0.4g
Arvot/100g100g210kcal4.2g32.6g6.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748