Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 38g9kcal0.7g0.8g0.1g0.9g
Kuohukerma,valio,2dl19g64kcal0.4g0.6g6.6g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 11g34kcal2.1g0.3g2.7g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]7.5g25kcal2g0g1.8g0g
Sipuli (kuorittu)5.2g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana161g266kcal10.6g3.8g22.4g2g
Valittu annoskoko80g133kcal5.3g1.9g11.2g1g
Annoskoko puolitettuna40g67kcal2.7g1g5.6g0.5g
Arvot/100g100g165kcal6.6g2.4g13.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502