Mungpapukeitto

Kuullota pienityt sipulit ja paprika öljyssä.

Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot, kiehauta.

Lisää suurin osa esikeitetyistä mungpavuista ja mausteita oman maun mukaan (itse käytin sinapinsiemeniä, kahta kuivachiliä, paprikajauhetta, kurkumaa, cayenne- ja mustapippuria).

Anna kiehua hiljalleen n. 20 min, soseuta sauvasekoittimella.

Lisää loput pavut, pienityt tomaatit, kerma ja kuutioitu feta.

Kiehauta ja anna hautua vielä hetki.

Tästä PITÄISI tulla viitisen annosta, mutta oli niin hyvää, että riittää ehkä kolmeksi annokseksi...

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 515 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 31g0kcal0g0g0g0g
Mungpapu keitetty (Ekolo), annos 100g25g22kcal1.7g3.5g0.1g1.3g
Paprika, punainen6.3g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)4.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Auringonkukkaöljy 0.8g6.9kcal0g0g0.8g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g0.7g1.6kcal0.1g0.2g0.1g0g
Kirsikkatomaatti (Pirkka)5.5g1.1kcal0g0.2g0g0g
Fetajuusto suolaliemessä (Eridanous), annos 200g2.7g7.3kcal0.4g0g0.6g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%3.1g5kcal0.1g0.1g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana161g95kcal5g9.2g4.2g3g
Valittu annoskoko81g48kcal2.5g4.6g2.1g1.5g
Annoskoko puolitettuna40g24kcal1.3g2.3g1.1g0.8g
Arvot/100g100g59kcal3.1g5.7g2.6g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331097