Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Peruna, punnittu kuorineen 10g6.5kcal0.2g1.3g0g0.1g
Porkkana 10g3.3kcal0.1g0.6g0g0.3g
Paistijauheliha nauta 5%40g52kcal8.3g0g2g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa10g30kcal2.3g0g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana161g189kcal22g4.8g8.6g1.2g
Valittu annoskoko81g94kcal11g2.4g4.3g0.6g
Annoskoko puolitettuna40g47kcal5.5g1.2g2.2g0.3g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89794