Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 1.9g7.6kcal0g1.9g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl7.8g27kcal0.2g0.2g2.7g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g10g57kcal0.9g5.6g3.4g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g41g58kcal1.4g8.7g1.9g0.1g
Mansikka,pakaste Rainbow20g6.8kcal0.1g1.4g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana161g311kcal5.2g35.6g16.2g1g
Valittu annoskoko81g156kcal2.6g17.8g8.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna40g78kcal1.3g8.9g4.1g0.3g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22.1g10g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100