Kylmäsavulohipizza ruispohjalla

Sulata hiiva teelusikalliseen suolaa.

Lisätään vesi ja perään ruisjauhot, suurin osa sämppärijauhoista.

Lisätään öljy ja alustetaan kivan tuntuiseksi.

(Ruisjauho on sitten vähän tahmaisempaa).

Annetaan kohota hetki.

Paistetaan ensin pohjaa itsekseen 10 min 250 asteisessa uunissa.

Levitetään Creme Fraiche ja päälle kylmäsavulohiviipaleet ja kaprikset.

Paistetaan uunissa 250 asteessa vielä muutama minuutti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 258 grammaa

Habanera
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi16g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 2.7g2kcal0.4g0g0g0.2g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g4.7g42kcal0g0g4.7g0g
Ruisjauho, 1 dl20g63kcal2.1g12.5g0.4g2.7g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 11g34kcal1.1g6.4g0.2g0.6g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 12g33kcal0.2g0.4g3.3g0g
Kylmäsavulohiviipaleet (Chipsters), annos 150g12g23kcal2.2g0g1.5g0g
Kapris etikkaliemessä, Figaro3.9g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana161g393kcal12.2g39g20.2g7.2g
Valittu annoskoko81g197kcal6.1g19.5g10.1g3.6g
Annoskoko puolitettuna40g98kcal3.1g9.8g5.1g1.8g
Arvot/100g100g244kcal7.6g24.2g12.5g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=198407