Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi77g345kcal5g46g16.1g2.4g
Mascarpone (250g)153g801kcal6.9g6.9g82.8g0g
Flora Vanilla 12%192g364kcal8.6g30.7g23g0g
Sokeri 163g662kcal0g162.8g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g46g30kcal1.6g0.1g11.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.9g7.7kcal0g1.9g0g0g
Suolapähkinä 2.3g14kcal0.6g0.2g1.1g0.2g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 69g29kcal6.8g0.3g0.1g0g
Vispikerma Flora 20%38g84kcal1.2g1.9g7.7g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g58g322kcal4.8g31.6g19.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1600g5316kcal71g564.8g323.8g5.2g
Valittu annoskoko800g2658kcal35.5g282.4g161.9g2.6g
Annoskoko puolitettuna400g1329kcal17.8g141.2g81g1.3g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432313