Juustokakku Vanilja-mansikka

Pohja:
- keksipohja Digestive-kekseistä

Täyte:
5 liivatetta
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ¼ dl sokeria
4 dl kermaa
2 dl maitoa
1 vaniljatanko

Kiillekerros:

Vaihtoehto 1:
mansikoita
3 liivatetta
3 dl vahvaa mansikkamehua (esim.

Fun Light -tiivisteestä valmistettua)

Vaihtoehto 2:
3 liivatetta
3 dl mansikkasurvosta
¼ dl sokeria

Valmista keksipohja linkin takaa löytyvää ohjetta noudattaen.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi.

Sekoita vatkaimella joukkoon tuorejuusto.

Mittaa kattilaan sokeri, kerma ja maito.

Halkaise vaniljatanko ja laita puolikkaat kattilaan.

Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike pulpahtaa.

Poista vaniljatangon puolikkaat.

Sulata liivatteet kuumaan kastikkeeseen.

Jäähdytä hetki.

Kaada kastike valkuais-tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi (tarvittaessa vatkainta hyödyntäen).

Kaada täyte keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa (3-4 tuntia tai kunnes täyte on selvästi hyytynyt).

Kiilteen tekemiseen on kaksi vaihtoehtoista tapaa.

Vaihtoehto 1:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Leikkaa mansikat siivuiksi ja asettele ne hyytyneen täytteen päälle.

Valmista mansikkamehu ja kiehauta se kattilassa.

Sulata liivatelehdet siihen.

Kaada mansikoiden päälle vuokaan.

Huom: kun liemi kaadetaan mansikoiden päälle, ne saattavat nousta nesteen pintaan.

Jos haluat, että mansikat jäävät kiillekerroksen sisään, voit kaataa ensin vain osan kiillenesteestä ja hyydyttää sen jääkaapissa.

Sitten voit lämmittää uudelleen lopun kiilteen, mikäli se on ehtinyt jähmettyä (liivatteen uudelleen “sulattaminen” on käsittääkseni mahdollista!) ja kaataa sen mansikoiden päälle.

Aiemmin hyytynyt kiille pitää mansikat nyt paikoillaan.

Hyydytä taas jääkaapissa.

Vaihtoehto 2:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Soseuta mansikat sauvasekoittimella.

Sekoita joukkoon sokeri.

Kiehauta n. ½ dl soseesta kattilassa ja sulata liivatelehdet siihen.

Yhdistä lopun soseen kanssa.

Kaada vuokaan täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Huom.

Itsellä loppui kesken liivatteet niin pinta jäi vajaaksi ohjeen osalta.

Laitoin vaan mansikoita lillumaan kakun päälle n.25g verran, siksi ei ohjeessa ole loppua tästä ohjeesta.

Kts. Päällysohjeet siis kakun viimeistelyyn :)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 160 grammaa

Punkero77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyväkeksi (Lu), annos 15g100g449kcal7.7g67.8g16g3.6g
Voi 50g362kcal0.6g0.2g40.5g0g
Liivatelehti, gelatiini5g17kcal4.3g0g0g0g
Valkuainen (100g)35g15kcal3.4g0.5g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g100g254kcal5.9g3.2g23.8g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 200g659kcal4g6g69.8g0g
Laktoositon maitojuoma, rasvaton [annos 170g]100g25kcal3.3g2.9g0g0g
Vaniljatanko (Keski), annos 18g9g29kcal0.7g4.8g0.6g0.2g
Sokeri 53g215kcal0g52.8g0g0g
Mansikka 150g70kcal0.7g12.6g0.3g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1600g4188kcal61.2g301.6g302g13.2g
Valittu annoskoko800g2094kcal30.6g150.8g151g6.6g
Annoskoko puolitettuna400g1047kcal15.3g75.4g75.5g3.3g
Arvot/100g100g262kcal3.8g18.8g18.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=375962