Pehmeät tacot

Pehmeät tacot

3 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
2 rkl öljyä
7-8 dl (durum) vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa

Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja sekoita hiiva joukkoon.

Lisää öljy ja suola sekä jauhot pikkuhiljaa sekoittaen.

Peitä kulho ja anna taikinan kohota puoli tuntia.

Jaa taikina 12 osaan ja painele tai kauli palat jauhojen avulla noin puolen sentin paksuisiksi pyöreiksi lätyiksi.

Paista taco-kuoria kuumalla, kuivalla paistinpannulla puolisen minuuttia per puoli.

Kasaa valmiit kuoret liinan alle, jotta ne pysyvät lämpimänä.

Jos valmistat tacot etukäteen, lämmitä ne kostealla pyyhkeellä suojattuna 120-asteisessa uunissa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 100 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g11g40kcal5g4.4g0.7g0g
Rypsiöljy 28g248kcal0g0g28g0g
Vehnäjauho puolikarkea 456g1563kcal46.4g318.9g5.5g15.9g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1600g3701kcal102.8g646.6g68.4g31.8g
Valittu annoskoko800g1851kcal51.4g323.3g34.2g15.9g
Annoskoko puolitettuna400g925kcal25.7g161.7g17.1g8g
Arvot/100g100g231kcal6.4g40.4g4.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387189