Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 135g549kcal0g135.2g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 24g80kcal0g19.5g0g0.3g
Voi, 1 tl, 5 g159g1162kcal1.6g1.6g127.4g0g
Leivinjauhe 4g7kcal0.2g1.5g0g0g
Mustikka metsä- 478g210kcal2.4g30.6g2.9g15.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1600g4017kcal8.4g376.8g260.6g32.2g
Valittu annoskoko800g2009kcal4.2g188.4g130.3g16.1g
Annoskoko puolitettuna400g1004kcal2.1g94.2g65.2g8.1g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.6g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593