Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 1353g5493kcal0g1351.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 239g800kcal0.1g194.9g0.1g3.3g
Voi, 1 tl, 5 g1592g11622kcal15.9g15.9g1273.6g0g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15g0g0.2g
Mustikka metsä- 4776g2102kcal23.9g305.7g28.7g157.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16000g40174kcal84g3766.8g2604.8g322.2g
Valittu annoskoko8000g20087kcal42g1883.4g1302.4g161.1g
Annoskoko puolitettuna4000g10043kcal21g941.7g651.2g80.6g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593