Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 3746g901kcal67.8g82.4g11.2g86.2g
Kuohukerma,valio,2dl1873g6369kcal37.5g56.2g655.6g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 1124g3347kcal208.6g28.1g269.7g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]749g2473kcal202.3g0g179.8g0g
Sipuli (kuorittu)515g139kcal6.7g24.7g1g8.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16016g26458kcal1045.8g382.8g2234.6g190g
Valittu annoskoko8008g13229kcal522.9g191.4g1117.3g95g
Annoskoko puolitettuna4004g6615kcal261.5g95.7g558.7g47.5g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502