Juustokastike

Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Lisää maito vähitellen, anna kuumentua lisäämisen välissä.

Tai vaihtoehtoisesti keitä maito eri kattilassa.

Sekoita usein, ettei pala pohjaan.

Lisää lopuksi juustoraaste, voi lisätä reilustikin juustoa.

Emmentalin voi korvata edamilla tai muulla juustoraasteella.

Osan voi korvata myös maustetulla tuorejuustolla.

Mausta ja tarkista maku.

käy myös lasagnen valkokastikkeena.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 229 grammaa

Eevis77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keskiarvo 35g187kcal0.1g0.1g21g0g
Vehnäjauho puolikarkea 35g120kcal3.6g24.5g0.4g1.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 526g240kcal15.8g25.2g7.9g0g
Emmental, punaleima 17%117g339kcal39.7g0g19.9g0g
Valkopippuri, annos 1g0.6g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.6g0kcal0g0g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 4.3g23kcal0g0g2.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.3g15kcal0.4g3g0.1g0.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 65g29kcal1.9g3.1g1g0g
Emmental, punaleima 17%14g42kcal4.9g0g2.4g0g
Valkopippuri, annos 1g0.1g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1603g1989kcal132.8g111.8g110.6g2.8g
Valittu annoskoko801g994kcal66.4g55.9g55.3g1.4g
Annoskoko puolitettuna401g497kcal33.2g28g27.7g0.7g
Arvot/100g100g124kcal8.3g7g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117382