Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu186g234kcal20.4g0.6g16.7g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa100g301kcal23.1g0g23.1g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g100g602kcal24.1g6.6g54.2g0g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g201g116kcal18.1g10g0.4g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)40g229kcal9.2g7.8g19.9g0g
Seesaminsiemen60g339kcal16.2g6.6g29g5.2g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 30g97kcal8.7g2.1g6g9.2g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti30g171kcal7.4g4.2g13.8g0g
Psylliumkuitu, annos 6g6g3kcal0g0g0g5g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl10g90kcal0g0g10g0g
Vesi, vesijohtovesi 30g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1608g4401kcal255.4g83.4g346.2g39g
Valittu annoskoko804g2201kcal127.7g41.7g173.1g19.5g
Annoskoko puolitettuna402g1100kcal63.9g20.9g86.6g9.8g
Arvot/100g100g274kcal15.9g5.2g21.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290202