Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen237g74kcal0.9g15.2g0.5g3.6g
Luumu kivetön, kuivattu 101g205kcal4.2g37.8g0.9g8.6g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala80g257kcal12.1g47.4g2.1g8g
Vehnäjauho puolikarkea 65g224kcal6.7g45.7g0.8g2.3g
Ruokasooda 9g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g32g193kcal7.7g2.1g17.4g0g
Ruokosokeri121g492kcal0g120.5g0g0g
Neilikka, annos 4g2g7.3kcal0.1g1.6g0.1g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g2g7kcal0.2g1.2g0.1g0.3g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2g7.3kcal0.1g1.6g0.1g0g
Piimä AB Acidophilus Valio80g43kcal2.6g3.6g2g0g
Rypsiöljy 72g640kcal0g0g72.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1608g4296kcal69.2g553.4g192.8g45.6g
Valittu annoskoko804g2148kcal34.6g276.7g96.4g22.8g
Annoskoko puolitettuna402g1074kcal17.3g138.4g48.2g11.4g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.4g12g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082