Porkkana-omena-lesesämpylät 24kpl

Laskuri laittaa lesemäärän aika hassuksi, joten niitä tulee 3dl yhteensä ja mulla ne painoi 135g :)

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

2. Vatkaa sekaan leseet, suola, öljy, sokeri ja grahamjauhot.

3. Lisää raasteet sekä noin 5 dl jauhoja ja loput jauhot vähitellen, ettei taikinasta tule kovaa.

4. Alusta hyvin
5. Peitä kulho muovilla tai kelmulla ja kohota lämpimässä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi eli noin ½tuntia.

6. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja painele ilmakuplat pois.

Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää jauhoja.

7. Jaa taikina kahteen osaan, pyöritä 25-30 cm:n mittaisiksi pötköiksi ja leikkaa sämpylöiksi.

8. Kasta leikkauspinta leseisiin ja nosta pellille leivinpaperin päälle.

Peitä liinalla tai muovilla ja kohota puolisen tuntia.

9. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 12-14 minuuttia.

Leseinä voi käyttää 1 dl ruis-, vehnä- ja kauraleseitä tai 3 dl kolmen viljan leseitä.

Mulla nyt sattuu olemaan 5-viljan :D

Vinkki!

Jos haluat pakastaa osan sämpylöistä, jäähdytä ne nopeasti, pussita ja pakasta välittömästi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pelina

Pelina sanoi...

Hyviä :) Pysyy pehmeinä pitkään ja täynnä hyvää rasvaa ja kuituja :)

perjantai 08.02.2008 klo 07:49

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 17g12kcal2.2g0.2g0.1g1.1g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Fruisana hedelmäsokeri2.5g10kcal0g2.5g0g0g
5 viljan leseet (Bio)68g214kcal7.5g41.4g2g0g
Grahamjauho 70g229kcal7.4g42.5g1.5g6.9g
Omena, ulkomainen, kuorittu 48g21kcal0.1g4.5g0g0.9g
Porkkana 35g11kcal0.2g1.9g0.1g0.9g
Moniviljajauho (Veskimati)200g700kcal24.2g129.3g10g11g
Vehnäjauho puolikarkea 97g334kcal9.9g68.2g1.2g3.4g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )15g135kcal0g0g14.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1608g3333kcal103g581g59.4g48.4g
Valittu annoskoko804g1667kcal51.5g290.5g29.7g24.2g
Annoskoko puolitettuna402g833kcal25.8g145.3g14.9g12.1g
Arvot/100g100g207kcal6.4g36.1g3.7g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=52528