Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 1360g5520kcal0g1358.6g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 240g804kcal0.1g195.8g0.1g3.4g
Voi, 1 tl, 5 g1600g11680kcal16g16g1280g0g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Mustikka metsä- 4800g2113kcal24g307.2g28.8g158.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16080g40375kcal84.4g3785.4g2617.8g324g
Valittu annoskoko8040g20187kcal42.2g1892.7g1308.9g162g
Annoskoko puolitettuna4020g10094kcal21.1g946.4g654.5g81g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593