Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1498g405kcal19.5g71.9g3g25.5g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)3995g999kcal40g219.7g0g55.9g
Vesi1998g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 150g162kcal11.8g24.4g0.9g3.1g
Oliiviöljy 270g2385kcal0g0g269.7g0g
Mustapippuri 10g28kcal1.1g3.8g0.3g2.6g
Basilika, kuivattu 20g51kcal2.9g4.1g0.8g8.1g
Suola, annos 3g100g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16080g8058kcal150.6g647.8g549.4g190.4g
Valittu annoskoko8040g4029kcal75.3g323.9g274.7g95.2g
Annoskoko puolitettuna4020g2015kcal37.7g162g137.4g47.6g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471