Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo146g1036kcal0.4g0.3g116.8g0g
Sokeri 99g403kcal0g99.1g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g292g890kcal28.3g178.9g5.8g42.3g
Leivinjauhe 2.9g5.1kcal0.2g1.1g0g0g
Mustikka metsä- 210g93kcal1.1g13.4g1.3g6.9g
Sokeri49g199kcal0g49g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 5.8g20kcal0g4.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1610g5291kcal60g693.2g247.8g98.6g
Valittu annoskoko805g2646kcal30g346.6g123.9g49.3g
Annoskoko puolitettuna403g1323kcal15g173.3g62g24.7g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906