Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 29g156kcal0.3g0.2g17.5g0g
Sokeri 124g502kcal0g123.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 189g649kcal19.3g132.5g2.3g6.6g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)146g47kcal4.4g6.8g0g0g
Rypsiöljy 26g232kcal0g0g26.2g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 291g104kcal0.5g20.7g0.3g5.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1610g3380kcal49g567.8g92.6g24.8g
Valittu annoskoko805g1690kcal24.5g283.9g46.3g12.4g
Annoskoko puolitettuna403g845kcal12.3g142g23.2g6.2g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247