Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt250g115kcal8g12g3.7g0g
Hiiva 25g19kcal3.3g0.3g0.1g1.7g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 20g60kcal0g14.8g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 33g105kcal9.4g2.3g6.5g9.9g
Ruisjauho (Rainbow)200g640kcal20g126g4.6g28g
Vehnäjauho puolikarkea 195g669kcal19.9g136.5g2.3g6.8g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl50g450kcal0g0g50g0g
Puolukka 30g12kcal0.1g2g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1610g4139kcal121.4g587.8g134.8g94.4g
Valittu annoskoko805g2070kcal60.7g293.9g67.4g47.2g
Annoskoko puolitettuna403g1035kcal30.4g147g33.7g23.6g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=284600