Gluteenittomat porkkanasämpylät

Kuori porkkanat
Raasta tai mörssää tehosekoittimella, itseä laiskotti.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Sulata voi.
Sekoita hiiva pariin desiä jauhoja.

heitä perään maidot, rasvat ja porkkanat.

Ja perunakuidut.

Ja pellavarouheet.

Sitte vaan lapa koneeseen eli handu taikinaan ja vaivaamaan.

Loput jauhot hitaasti lisäillen.

Jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi.

Vaivaa vielä vähän.

Pyöritä sämbyllsönit ja anna niidenkin kohota vielä hetki.

Voitele munalla.

Paista 225C 15minsaa.

Syö!!!

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Hannuzka79

Hannuzka79 sanoi...

Ei se kohoa kaksinkertaiseksi, ei sitten millän..

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

Hannuzka79 sanoi...

Ä+

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g333g1031kcal8.3g249.5g1.7g24.9g
Maito, Kevyt200g92kcal6.4g9.6g3g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g133g37kcal0.8g7.9g0.3g3.3g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g17g80kcal4.1g5.5g4.8g4.7g
Perunakuitu jauheena (Semper), annos 100g100g75kcal5g12g0.5g69.9g
Voi 19g135kcal0.2g0.1g15.1g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1610g2901kcal49.6g569.2g50.8g205.6g
Valittu annoskoko805g1451kcal24.8g284.6g25.4g102.8g
Annoskoko puolitettuna403g725kcal12.4g142.3g12.7g51.4g
Arvot/100g100g180kcal3.1g35.4g3.2g12.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340488