Punajuuririsotto 10/2014

1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 230 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Punajuuri 131g50kcal1.3g9.1g0.3g3.3g
Vesi, vesijohtovesi 153g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g4.4g11kcal0.5g0.2g1g0.1g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste13g97kcal0g0g10.8g0g
Risottoriisi (Pirkka)88g289kcal5.9g70.1g0.4g0g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)44g20kcal0.1g4.8g0.4g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)10g2kcal0g0.6g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu219g131kcal2.2g9.9g8.8g0g
Aurajuusto55g186kcal11g0g15.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1610g1622kcal44.2g197.8g75.6g9.8g
Valittu annoskoko805g811kcal22.1g98.9g37.8g4.9g
Annoskoko puolitettuna403g406kcal11.1g49.5g18.9g2.5g
Arvot/100g100g101kcal2.7g12.3g4.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=444123