Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1388g638kcal44.4g66.6g20.8g0g
Hiiva 139g103kcal18.2g1.5g0.6g9.6g
Vehnäjauho, sunnuntai3330g11655kcal399.6g2364.3g69.9g99.9g
Keltuainen, 20g, annos 20g222g142kcal7.8g0.4g55.5g0g
Kananmuna kuoreton 333g475kcal41.6g1g34.1g0g
Voi 555g4026kcal6.6g2.2g451.2g0g
Sokeri 944g3830kcal0g942.5g0g0g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g28g86kcal3.1g16.6g1.9g7.8g
Rusinat (Rainbow) 1 pss555g1776kcal16.6g394g3.9g53.8g
Sekahedelmä, kuivattu 555g1237kcal19.3g243.4g4.4g45.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16128g47936kcal1114.4g8065g1284.6g433.6g
Valittu annoskoko8064g23968kcal557.2g4032.5g642.3g216.8g
Annoskoko puolitettuna4032g11984kcal278.6g2016.3g321.2g108.4g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984