Graavi lohi

GRAAVI KALA (ei suolakala)

500g Norjan lohta
35-40 g karkeata Ruususuolaa
2 tl (16 g) hienoa sokeria
½ tl Valkopippuria, hienonnettuna
Muutama tillin oksa

1) Laakeaan kannelliseen astiaan ripotellaan karkeata ruususuolaa, voi olla merisuolaakin, sokeria ja hiven valkopippuria.

2) lohifileen leikkauspinnat (siis päät)
painetaan astiassa olevaan suola-sokeri-valkopippuriseokseen
3) File pannaan nahkapuoli alaspäin em seoksen päälle
4) Loput suola, sokeri ja pippuri ripotellaan fileen päälle
5) Tuoretta tilliä laitetaan fileen maustetulle puolelle
6) Astia suljetaan kannella; jätetään hiukan raolleen muutamaksi tunniksi ja sitten suljetaan, ettei kala suolaannu liikaa.

7) Jos kala graavataan illalla, se on herkullisimmillaan seuraavana päivänä.

Nautitaan happaman leivän kanssa.

Voi syödä myös perunan lisäkkeenä.

On todella hyvää.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 28 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Merilohifile, norja7086g11763kcal1183.4g0.7g779.5g0g
Sokeri 113g460kcal0g113.3g0g0g
Valkopippuri 14g40kcal1.5g6g0.3g3.7g
Tilli, tuore 850g255kcal31.4g7.7g6.8g17.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16128g25036kcal2432.6g255.4g1573.2g43.2g
Valittu annoskoko8064g12518kcal1216.3g127.7g786.6g21.6g
Annoskoko puolitettuna4032g6259kcal608.2g63.9g393.3g10.8g
Arvot/100g100g155kcal15.1g1.6g9.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=313385