3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 5112g1219kcal92g111.4g15.3g116.6g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 1598g1237kcal26.8g255.9g3.2g16g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g1278g1534kcal43.5g46g127.8g0g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g6.4g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)19g11kcal0.1g2g0.2g0.4g
Persilja32g3.8kcal0.4g0.4g0.1g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16128g8007kcal325.6g831.4g293.2g271.2g
Valittu annoskoko8064g4004kcal162.8g415.7g146.6g135.6g
Annoskoko puolitettuna4032g2002kcal81.4g207.9g73.3g67.8g
Arvot/100g100g50kcal2g5.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=335508