Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3759g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 226g168kcal29.6g2.5g0.9g15.6g
Suola, annos 3g38g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 244g790kcal70.9g17.1g48.9g74.8g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl1353g4602kcal189.5g866.2g42g74.4g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g2444g8797kcal317.7g1710.5g51.3g90.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16128g28713kcal1215.4g5192.6g286.2g510.4g
Valittu annoskoko8064g14356kcal607.7g2596.3g143.1g255.2g
Annoskoko puolitettuna4032g7178kcal303.9g1298.2g71.6g127.6g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89116