Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi422g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)8.4g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipuli 5.6g6.1kcal0.4g0.9g0g0.1g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g141g42kcal1.4g8.4g0.3g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha113g187kcal21.4g0g11.3g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 34g108kcal8.2g15.4g0.6g3g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 56g75kcal4.8g9.9g1.1g2.8g
Porkkana 28g9kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1615g858kcal73g73.2g26.8g13.4g
Valittu annoskoko808g429kcal36.5g36.6g13.4g6.7g
Annoskoko puolitettuna404g215kcal18.3g18.3g6.7g3.4g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.5g1.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=171413