Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1838g6307kcal187.3g1286.7g22.1g64.3g
Leivinjauhe 80g140kcal4.2g30.2g0g0.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g64g256kcal0g63.3g0g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g1598g1918kcal51.1g71.9g159.8g0g
Kananmuna kuoreton 879g1254kcal109.9g2.6g90.1g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g1998g1299kcal219.8g83.9g6g0g
Sokeri 799g3244kcal0g798.4g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 799g364kcal24g38.4g12g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16160g29565kcal1192.6g4750.8g580g129.4g
Valittu annoskoko8080g14783kcal596.3g2375.4g290g64.7g
Annoskoko puolitettuna4040g7391kcal298.2g1187.7g145g32.4g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106908